woensdag 3 november 2010

Start Onderzoek

WELKOM op onze Blogsite

Wij hebben deze Blogsite geopend omdat wij ons proces willen laten zien, wat betreft het buurtspel in Amsterdam West. 

Dit is onze DeBriefing:

Ontwerpers: Marleen Knuttel en Anouk van Vliet
Opdrachtgever: Spelletjes fabrikant Jumbo
Deadline: Maandag 13 december 2010

Opdracht:
De opdracht die wij hebben gekregen is een spel te bedenken en te ontwerpen. Het spel moet gemaakt worden als bordspel/vloerspel, maar moet ook toepasbaar zijn op de  IPad. Het moet een niet te complex spel worden, maar juist simpel. Je moet vanuit een patroon gaan werken, een repeterend ding.  Het spel wordt zowel educatief als amuserend.

Probleemstelling:
Het integratie probleem is nu vaak in het nieuws, veel culturen botsen. Omdat er in Bos en Lommer en de Baarsjes veel verschillende culturen zijn, maar die culturen niet samenkomen, en deze culturen weinig van elkaar weten, willen wij dit veranderen. Onze doelgroep zijn mannen, vrouwen, allochtonen en autochtonen die in Bos en Lommer of Baarsjes (Amsterdam-West) wonen. We willen alle buurtbewoners van Bos en Lommer en de Baarsjes erbij betrekken. Leeftijd speelt geen rol.. Wij willen hier verandering in brengen door buurtbewoners en culturen samen te brengen dmv een spel.  

Doelgroep:
Bijvoorbeeld: Ijkpersoon, Mohammed 19 jaar. Werkt bij de Albert Heijn op Bos en Lommerplein. Wilt volgend jaar gaan studeren, hij vind het leuk om auto’s te repareren en gaat zich daarom inschrijven bij de opleiding MBO motorvoertuigen. Omdat zijn ouders niet veel geld hebben om alle kinderen te laten studeren werkt Mohammed nu al 2 jaar bij de Albert Heijn. De ruimte om met zijn vrienden bij iemand thuis een film te gaan kijken is er niet en daarom is Mohammed regelmatig in het jongerencentrum te vinden bij de Wiltzanglaan in Bos en Lommer.




Producten:

-Patroon (repeterend ding) en regelmaat van het spel.
-Het bord/vloer-doek/kleed/zeil
-Concept en beeld geven van werking op IPad
-De verpakking van het spel, deze wordt ontworpen in de stijl van het spel.
-Spelregels/Gebruiksaanwijzing/ Handleiding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten